logotype

Frankrijk

 Tekenen en schilderen met Atelier Buiten in Zuid Frankrijk


Het voorjaar in Zuid-Frankrijk is heel uitnodigend om buiten,en pleine air, te gaan schilderen. Door de bijzondere lichtval in het zonnige zuiden ontstaan intense kleuren. Niet voor niets zochten impressionisten deze streken op om de zonnige kleuren op het doek te vereeuwigen. De omgeving van Montclar is een prachtig gebied om te schilderen en te tekenen. Er zijn tal van schilderachtige onderwerpen.

We werken naar waarneming. Het weergeven van wat we om ons heen zien op het platte vlak is spannend en werkt ontspannend tegelijk.

In de lessen komen de verschillende beeldelementen aan de orde, zoals kleur, structuur, contrast, compositie, licht/schaduw, perspectief, lijn, vlak en vorm. Mijn specialiteit is aquarelleren, maar ik begeleid je ook graag in acryl of olieverf of met de verschillende tekenmaterialen.

We beginnen met het schetsend verkennen van de omgeving, daarna kun je kiezen met welk materiaal je wilt gaan schilderen en krijg je individueel les. Van tijd tot tijd leggen we het werk bij elkaar en bespreken dit zodat je ook van elkaar leert. Het aanbod is geschikt voor beginners en gevorderden, want ieder wordt persoonlijk begeleid. 

Het is echt heerlijk om een week lang ongestoord met je liefhebberij bezig te zijn en samen met gelijkgestemden te genieten van het schilderen in een prachtige omgeving. We gaan aan de slag in Montclar of gaan op stap naar een van de schilderachtige dorpjes in de buurt met een picknick. Je werkt ongeveer 4 uur per dag onder begeleiding, de overige tijd kun je zelfstandig werken of vakantie vieren en de omgeving verkennen. Schildermateriaal is aanwezig en verkrijg baar tegen vergoeding, je kunt ook je eigen materiaal meebrengen.

Als er belangstelling is, brengen we een bezoek aan het museum van de schilder Toulouse Lautrec in Albi waar een prachtige collectie van zijn werk te zien is.

 

 

 Verblijf: De cursus wordt gegeven in Montclar. 4 personen kunnen logeren bij mijn thuis en twee personen kunnen in een tent slapen in de tuin. Bij de cursus thuis hoort ook lekker eten en drinken, lunch of picknick en 's avonds een drie-gangen menu met een lekker glas wijn. Ook is er een Gites in het dorp in aanbouw en mogelijk is die klaar rond de zomer 2016.


 

 

 Reis: Met eigen vervoer, (eventueel kan een carpool georganiseerd worden) of vliegen (Niederrein dl - Bezier fr met Ryanair) is heel goedkoop en ze vliegen vanaf april tot en  met oktober mogelijk op maandagen en vrijdagen

week met logies en vol pension € 600,- 

Een groep van 4 a 5 personen kan een week all in plannen.

Informeer naar de beschikbaarheid en meld je aan via: Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken. of bel

Tel. Nettie: 06- 30789697